112

Politie maakt einde aan straatrace op Hoofdtocht

Foto: Flickr

De politie heeft afgelopen nacht een einde gemaakt aan een illegale straatrace op de Hoofdtocht in Zaandam. Daar waren volgens de Landelijke Eenheid Noordwest racers en toeschouwers uit de verre omtrek op afgekomen. Eerder kondigde de politie al een verscherpt toezicht op straatraces en samenscholing aan.

Op bedrijventerrein Westerspoor stonden volgens de politie ‘zeer veel snelle voertuigen verspreid over een klein deel van het industriegebied’. In totaal 53 mensen zijn op de bon geslingerd en een 20-jarige bestuurder uit Almere reed vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Hij is aangehouden, waarna op het bureau in Zaandijk  bloed is afgenomen om te onderzoeken of en hoeveel drugs hij daadwerkelijk drugs in zijn lichaam had.

Op het Zaandamse industrieterrein wordt wel vaker geracet. Dat veroorzaakt niet alleen geluidsoverlast en veel achtergelaten rommel, maar ook schade aan het wegdek en gevaarlijke verkeerssituaties. Afgelopen nacht troffen agenten zelfs een autoambulance aan met daarop ‘een speciaal voor het races geprepareerd voertuig’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen