112

Bende motordieven opgerold: vijf mensen gearresteerd

Foto: PxHere

Of de bende motordieven ook in Zaanstad actief is geweest weten we niet, maar de Districtsrecherche West heeft afgelopen week met de arrestatie van vier verdachten in verband met gestolen motorfietsen en mogelijke heling wel een slagtoegebracht aan de opgepakte criminelen van zeventien tot 50 jaar.

Ze zijn ingesloten voor verhoor en worden ook verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. Twee van de verdachten werden op de openbare weg aangehouden, één verdachte kon worden gearresteerd in zijn woning en de laatste verdachte werd opgepakt aan de Vlothavenweg in Amsterdam, waar ze hun hoofdkwartier hadden. Politiemensen en de Douane vonden daar na een scan met in een zeecontainer zes gestolen motorfietsen en een serie onderdelen.

Het onderzoek is al enkele maanden bezig en begon naar aanleiding van signalen dat er veel motoren werden gestolen in Amsterdam-West. Al snel was er volgens de politie ‘zicht op een groep verdachten die zich op georganiseerde wijze bezig hield met de diefstal en heling van motoren’. De rechercheurs steeds meer en beter zicht op de handel en wandel van de verdachten en het werd hun duidelijk dat men gestolen motoren en onderdelen daarvan mogelijk in een zeecontainer wilde verschepen naar het buitenland.

Goed verstopte, zwaar riekende buit

Toen de rechercheurs en de Douanebeambten de bewuste container openden hing daar ‘een ontzettende benzinegeur’ in, terwijl in eerste instantie voornamelijk koelkasten, tv´s en bankstellen zichtbaar waren. Toen de volle container werd leeggehaald werden de gestolen motoren en de motoronderdelen gevonden en in beslag genomen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Op 1 februari werd ook al een 20-jarige verdachte aangehouden in verband met deze zaak. Na diens arrestatie zijn twee panden en een kelderbox doorzocht, waar onder meer een motorscooter en een stuk geknipte kentekenplaat en bijna 27.000 euro aan contanten gevonden werden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen