112

Verongelukte fietsster is 77-jarige Zaandamse

Foto: Politie Zaanstreek

De fietsster die vanmorgen omstreeks 10:30 uur verongelukte op de kruising van de Peperstraat en de Symon Claeszstraat is een 77-jarige inwoonster van Zaandam. Ze werd geschept door een vuilniswagen die werd bestuurd door een 52-jarige man uit Hoorn.

De truck reed in de Peperstraat en de chauffeur wilde rechtsaf slaan. Toen hij dat met lage snelheid deed kwam het slachtoffer, dat vermoedelijk naast de vrachtwagen reed, onder het voertuig terecht. De zwaargewonde vrouw werd nog gereanimeerd maar overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De bestuurder van de vuilniswagen is, zoals gebruikelijk bij ernstige aanrijdingen, aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrachtwagen is in beslag genomen voor onderzoek.

Nog onduidelijkheid

De politie stelt een (technisch) onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval en roept eventuele getuigen op zich te melden aangezien nog onduidelijk is hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie in Zaandam is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen