112

Drie voertuigen in brand in Zaandamse Dodonaeusstraat

Foto: Pixabay

Er hebben vanochtend vroeg drie auto’s in brand gestaan op de parkeerplaatsen bij het Yavuz Tandheelkundig Centrum aan de Dodonaeusstraat in Zaandam.

De melding kwam rond tien voor vijf bij de brandweer binnen. Het was de vijfde voertuigbrand in Zaanstad dit jaar. De laatste was op 17 januari op klaarlichte dag in de Jan van Scorelstraat in Zaandam, waar twee personenwagens verloren gingen nadat er waarschijnlijk een explosief was afgegaan. De eerste drie speelden zich in het donker af. Op 5 januari brandde een bestelbus af op de Kapzaag in Zaandam; een nacht eerder was het raak op de Jura in Assendelft. De eerste brand van 2019 liet niet lang op zich zich wachten: die woedde op 3 januari op de Delftsingel in hetzelfde dorp.

Al acht voertuigen verloren gegaan

De schade aan de drie voertuigen die vanochtend in brand stonden is dermate groot dat ze onherstelbaar beschadigd lijken. Daarmee komt het aantal vervoermiddelen dat dit jaar door vlammen verwoest is op acht. In de Dodonaeusstraat brandden eind december ook al twee auto’s uit.

 

Reacties