112

Zware mishandeling en overval op tankstation in ‘Opsporing Verzocht’

Foto: Michel Sauret

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een zware mishandeling in Zaandam en een overval op een tankstation in Wormerveer.

De eerste zaak speelde zich afgelopen 26 januari af, toen een 53-jarige Zaandammer hulpeloos en buiten bewustzijn op de Vermiljoenweg werd achtergelaten. Hij liep een grote hoofdwond op en zijn kunstgebit werd stukgeslagen. De politie heeft destijds geen informatie over deze zaak naar buiten gebracht.

Wormerveer

Op 4 december vorig jaar bedreigde een overvaller net na 20:30 uur een medewerkster van het tankstation in de Kerkstraat met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De man wist de kassaruimte binnen te komen doordat de deur open stond, vermoedelijk door het in- en uitlopen van een medewerkster die aan het schoonmaken was. De overvaller ging er daarna met zijn buit rennend vandoor in de richting van de Noordsterweg, van waaruit hij ook gekomen was.

De opnames die vanavond te zien zijn werden op 30 gemaakt bij het Esso-pompstation in Wormerveer, waar de overval werd nagespeeld door een acteur. Van de echte dader zijn door de politie beelden verspreid, maar die zijn nogal onduidelijk.

 

Opsporing Verzocht is vanavond om 20:35 uur te zien op NPO1 en morgen opnieuw, om 12:05 uur op NPO 2. De afleveringen kunnen daarna nog een week worden teruggekeken, behalve wanneer er een doorbraak in de zaak bereikt is. Dan wordt de uitzending geblokkeerd. Op de website van het programma zijn alle onopgeloste zaken terug te vinden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen