112

Alledrie de verdachten én slachtoffer dubbele schietpartij aangehouden

Foto:

Alledrie de mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de schietincidenten op de Burcht en bij het Zaans Medisch Centrum in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober zijn aangehouden. Het negentienjarige slachtoffer is buiten levensgevaar en ligt nog in het ziekenhuis. Ook hij is inmiddels aangehouden, omdat hij geschoten zou hebben op de Burcht.

Een 27-jarige man die als laatste als verdachte in beeld kwam is gistermiddag in Amsterdam opgepakt door een arrestatieteam. Hij wordt ervan verdacht te hebben geschoten op de Burcht. Vanochtend werd ook de 32-jarige man wiens identiteit de politie al eerder naar buiten had gebracht aangehouden. Hij was gevlucht naar Suriname, maar liet daarna via zijn advocaat weten zichzelf te willen aangeven. De Zaandammer werd direct na aankomst op Schiphol in hechtenis genomen.

Jongere broer zat al vast

Eerder meldde de 24-jarige broer van de laatste verdachte zich al uit eigen beweging op het politiebureau. Hij zit nog vast op verdenking van betrokkenheid bij het schieten bij het Zaans Medisch Centrum. De aangehouden mannen worden verdacht van poging tot moord dan wel poging tot doodslag en worden later deze week voorgeleid bij de rechter commissaris die over de voorlopige hechtenis zal beslissen.

Er was een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die naar de verdachten zou leiden, maar dat geld is volgens de politie niet uitgekeerd. De aanhoudingen kwamen niet voort uit binnengekomen tips.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen