112

Grote veegactie leidt tot gesloten bedrijven en inbeslagname wapens en drugs

Foto: Flickr / Ritzo ten Cate

Bij een grote veegactie zijn afgelopen week in Zaanstad zeven vuurwapens, meerdere soorten harddrugs – zoals XTC en cocaïne – en hennep en cash in beslag genomen en drie mensen aangehouden. Ook werd illegale bewoning aangetroffen en zijn twee panden gesloten.

Het gezamenlijke optreden van de politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), ruim twintig gemeenten en de Omgevingsdienst had een drieledig doel: opvegen (zaken als drugs en wapens uit het circuit halen), informatie vergaren en criminele activiteiten verstoren. Burgemeester Jan Hamming toonde zich na afloop tevreden: ‘Juist door samen als één overheid op te treden, kunnen we een vuist maken tegen de criminelen. Zoveel mogelijk goederen afpakken en panden die gebruikt worden voor illegale activiteiten sluiten, zodat misdaad niet loont.’

Twee garagebedrijven dicht

De eerste ochtend, afgelopen maandag, werden al gelijk zeven vuurwapens gevonden in een garagebedrijf en in een woning in Zaandam. Het bedrijfspand aan de Tienlingstraat werd per direct gesloten. In een garagebedrijf aan de Penningweg werd dinsdag onder meer een handelsvoorraad xtc-pillen aangetroffen. Ook dat bedrijf ging per direct dicht. Op andere locaties werden harddrugs en geld ontdekt.

Assendelft

In Assendelft werden op een bedrijventerrein elf ondernemingen gecontroleerd. Daar werd in één geval illegale bewoning geconstateerd en bij andere bedrijven diverse milieuovertredingen. De meldingen die tot de actie leidden kwamen van verschillende kanten: van de wijkagenten maar ook van burgers en ondernemers die via Meld Misdaad Anoniem hun verdenkingen doorgaven of na signalen vanuit de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen