112

Negen spookrijders rijden in politiefuik bij A8-afrit Oostzaan

Foto: Politie Zaanstreek

Maar liefst negen spookrijders zijn afgelopen nacht tegen de lamp gelopen op de A8 bij Zaandam. Door werkzaamheden was de Coentunnel enige tijd dicht, waarop de ongeduldige automobilisten besloten de oprit bij Oostzaan af te rijden tegen de rijrichting in. Ze reden de A8 op via de afslag Zaandam-Zuid, maar keerden om toen ze de file voor de tunnel zagen.

Dat gebeurde rond half een. Volgens de politie werden ze door andere weggebruikers geattendeerd op het onverantwoorde rijgedrag van de spookrijders, waarna ze verderop in een fuik reden. De afrit werd daarop door agenten afgezet. De hoogte van de boete zal door de officier van justitie worden bepaald: spookrijders krijgen in Nederland een dagvaarding en riskeren een boete van 640 euro.

Geblokkeerde ambulance

Op de A13 werden gisteren tussen Den Haag en Rotterdam ook al spookrijders beboet die omkeerden in een file als gevolg van een verkeersongeluk. Tientallen bestuurders keerden op de snelweg en reden over de vluchtstrook terug, waarbij ze een ambulance in de weg zaten die met zwaailicht en sirene onderweg was naar de plek van het ongeval.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen