112

Zaandamse telecomwinkel overvallen; politie zoekt dader en vluchtauto

Foto: Politie Zaanstreek

De politie is op zoek naar mensen die gistermiddag iets hebben meegekregen van de overval op een telecomwinkel in de A.F. de Savornin Lohmanstraat in Zaandam. Dat gebeurde rond 15:40 uur.

De verdachten zijn een man en een vrouw die gelijktijdig de zaak binnenkwamen. Terwijl zij aan het rondkijken was, wilde hij geld wisselen. Toen de eigenaar geld tevoorschijn haalde werd hij bedreigd met een mes. Nadat dat geld was buitgemaakt ging de man er vandoor; de vrouw had vermoedelijk al tijdens de overval de winkel verlaten.

Grijze Citroen C3

De winkeleigenaar ging de overvaller achterna en zag hem achter in een grijze Citroën C3 met een Italiaans kenteken stappen. Onduidelijk is of de vrouw ook in de auto zat. De wagen is weggereden in de richting van de Peperstraat.

De politie wil graag in contact komen met mensen die in of in de omgeving van de A.F. de Savornin Lohmanstraat iets verdacht hebben gezien of die de Citroen C3 hebben zien rijden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen