112

Cocaïne met een straatwaarde van 22 miljoen in bevroren vis in Zaandam

Foto: Pexels

De politie heeft eerder deze maand ruim 1100 kilo cocaïne gevonden in een container met bevroren vis in Zaandam en inmiddels zeven verdachten aangehouden in verband met deze zaak. De drugs hadden een straatwaarde van minimaal 22 miljoen euro, maar zijn meteen vernietigd.

De politie was getipt door iemand in Rotterdam en deed een inval bij een bedrijf terwijl enkele mannen daar bezig waren met het openmaken van de dozen. De arrestanten zijn mannen tussen 28 en 48 jaar uit Den Haag, Utrecht, Tiel, Albanië en de Verenigde Staten. De Hagenaar van 48 had mogelijk een organisatorische rol en werd in zijn woonplaats opgepakt, de anderen in Zaandam.

Ecuador

Onderzoek heeft uitgewezen dat de container afkomstig was uit Ecuador. Bij doorzoekingen in bedrijfspanden van de Hagenaar in Rijswijk en Alphen aan den Rijn, zijn Haagse woning en een caravan in Bergambacht zijn chemicaliën gevonden. Er wordt onderzocht of die waren bestemd voor de productie van synthetische drugs. Het Openbaar Ministerie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen