112

Politie waarschuwt voor keyless entry: bewaar autosleutels niet in de hal

Foto: Twitter /amelys.com

Gemak dient de mens, maar daar vallen ook criminelen onder weet de politie Zaanstreek, die op haar Facebookpagina autobezitters met keyless entry aanraadt om de sleutels binnenshuis op geruime afstand van de voordeur of in een loden bakje neer te leggen, zodat de straling niet vanaf de straat kan worden opgevangen.

Met een sleutelloze toegang kunnen automobilisten de contactsleutel in de zak houden en instappen zonder het voertuig te hoeven ontgrendelen. Starten en uitzetten gaat door middel van een knop, die werkt zodra de autosleutel op bepaalde afstand is. Het gevolg is dat dieven hebben uitgevogeld hoe ze met een computer een sleutel die in de buurt van een voordeur ligt kunnen scannen en vervolgens de gegevens naar de auto kunnen sturen. De wagen ‘denkt’ vervolgens dat de eigenaar in wil stappen en klaar is de dief: instappen en wegwezen.

De autodief wordt steeds inventiever en beschikt over de meest geavanceerde apparatuur. Op YouTube zie je filmpjes dat auto’s binnen 30 seconden worden gestolen,’ constateert de politie in haar waarschuwing. Dus: ‘Maak het ze zo moeilijk mogelijk, dan pakken ze misschien een ander voertuig.’ De foto (zie hieronder) die de schrijver er boven zette is enigszins verouderd, gezien de rudimentaire aanpak.

Ean aanrader is bovendien om bij verdachte situaties rond de eigen auto of die van een ander 112 te bellen. Daardoor worden de meeste autodiefstallen verstoord of verdachten zelfs aangehouden, is de ervaring van de wetshandhavers.

 

Reacties

article
15494
Keyless entry heeft zo zijn eigen gevaren: autodieven weten er wel raad mee
Gemak dient de mens, maar daar vallen ook criminelen onder weet de politie Zaanstreek, die
https://zaanstad.nieuws.nl/112/15494/politie-waarschuwt-voor-keyless-entry-bewaar-autosleutels-niet-in-de-hal/
2018-05-22T15:11:37+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/05/22150419/keyless.jpg
112