112

Bestuurder test positief op thc, cocaïne, methamfetamine en amfetamine

Foto: Flickr

 Een automobilist die gistermiddag werd aangehouden in de A.F de Savornin Lohmanstraat in Zaandam is positief getest op methamfetamine, amfetamine, thc en cocaïne.

Zijn verwijde pupillen verrieden de bestuurder, waarop een speekseltest werd gedaan. De man is aangehouden en een GGD-arts heeft op het politiebureau bloed afgenomen, dat naar het Nederlands Forensisch Instituut is gestuurd. De uitslag van de exacte hoeveelheid verdovende middelen die de man had gebruikt wordt binnen enkele weken bekend.

Onderzoek door het CBR

Intussen is hij zijn rijbewijs kwijt en ook wordt de man aangemeld bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Het CBR kan een onderzoek laten doen naar iemands alcohol- en druggebruik. Het doel daarvan is om vast te stellen of een bestuurder door het gebruik van alcohol of drugs nog wel geschikt is om te kunnen rijden. Werkt die persoon niet mee, dan wordt zijn of haar rijbewijs ongeldig verklaard.

Het onderzoek kost ongeveer 1000 euro en moet door de rijbewijshouder betaald worden aan het CBR. Er kan eventueel een betalingsregeling aangevraagd worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen