112

De hele week extra snelheidscontroles: eerste ‘slachtoffers’ op de A8

Foto: Wikimedia

Het Team Verkeer van de politie heeft gisteravond tussen 19:00 en 21:30 uur op de A8 twintig hardrijders staande gehouden.

De snelheid werd gemeten met een lasergun en bestuurders die de 100-kilometerlimiet (fors) overtraden, werden vervolgens door een motoragent naar een verderop gelegen locatie begeleid. Acht hardrijders overschreden de maximumsnelheid met 51 tot 71 kilometer per uur en moesten hun rijbewijs direct inleveren. De overige hardrijders kregen een boete.

Als bijvangst werden twee automobilisten staande gehouden en bekeurd omdat ze met hun smartphone bezig waren.

Laserguns en voertuigen

Omdat bij één op de drie dodelijke verkeersongelukken een te hoge snelheid een doorslaggevende rol speelt en ook het risico op (ernstig) letsel fors toeneemt, controleert het Team Verkeer deze week extra op snelheid. Daarbij wordt niet alleen gebruik gemaakt van laserguns, maar ook van onopvallende video-surveillance auto´s en -motoren en radarauto´s.

Bij de controles met laserguns en videoauto´s of -motoren worden overtreders altijd staande gehouden, zodat het effect op de bewustwording groter is. Met inzet van de radar kunnen meer hardrijders worden gecontroleerd. Daarom wordt een combinatie van deze middelen gebruikt.

Europabrede aanpak

De extra controles vinden plaats in het kader van de Europese week van de veiligheid die wordt georganiseerd door Tispol. Dit is een breed internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen