112

Twee verdachten opgepakt voor liquidatie in Zaandam in 2014

Foto: Pixabay

De politie heeft vanochtend twee 30-jarige mannen uit Amsterdam en Purmerend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van de 30-jarige Alexander Gillis op 20 februari 2014 in Zaandam.

Het slachtoffer werd vier jaar geleden gewond naast een auto gevonden in de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam en kon niet meer gered worden. Even later werd op de Reizigersweg in Amsterdam een brandende auto aangetroffen, waarvan is vastgesteld dat hij gebruikt was bij de liquidatie van de 30-jarige Amsterdammer, die in Zaandam bij zijn vriendin en hun eenjarige zoon had geslapen.

Automonteur Alex of Alekki Gillis werd opgewacht door zijn moordenaars toen hij op die fatale dag rond half acht ’s ochtends naar zijn auto liep. Hij zou aan een aanzienlijk aantal zeer gewelddadige ramkraken hebben meegedaan, waarbij bewakers onder meer met mokers werden mishandeld en ook betrokken zijn geweest bij een moord. Het slachtoffer in die zaak was de crimineel Redouan Boutaka, die op 22 april 2012 in waterpijpcafé The Shisha Lounge in De Pijp werd doodgeschoten.

Medepleger

Gillis zou die avond op de begane grond de overige cliëntèle van het waterpijpcafé in bedwang hebben gehouden terwijl zijn medeverdachte Rida Bennajem in de kelder een einde maakte aan het leven van Boutaka. Gillis zou daarna de vluchtauto hebben bestuurd.

De twee verdachten van de liuidatie van Gillis zijn opgepakt in Purmerend en Houten. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen