112

Drukke nacht politie met brand, vuurwerkbom en wapenvondst

Foto: Google Street View

De politie is de afgelopen nacht volop in touw geweest met een autobrand, een explosief door een brievenbus en de vondst van wat vermoedelijk een vuurwapen is. Geen van deze zaken verdiende overigens een melding van ons bureau in Zaandijk. Dat heeft zonder nadere verklaring een opvallende radiostilte ingelast.

De autobrand speelde zich zijn rond 02:45 uur af in de Kweekerstraat in Zaandam en trof drie geparkeerde personenwagens, waarvan er één compleet werd verwoest. Volgens De Orkaan was het de 33ste autobrand in Zaandam Zuid sinds juli 2022. Zoals gebruikelijk in deze gevallen gaat de politie op zoek naar sporen van brandstichting.

Het inmiddels al evenmin ongebruikelijke afgaan van een explosief bij een woning gebeurde ditmaal in de Zaandamse Stationsstraat. Die werd afgezet nadat er rond 21:00 uur een luide knal was gehoord, waarschijnlijk nadat er zwaar vuurwerk door een brievenbus was gegooid. Niemand raakte gewond. De politie heeft diverse getuigen gesproken en er zijn ook beelden van de verdachte. Het is een jongen met een tenger postuur, een licht getinte huidskleur, donkere jas met steekzakken en capuchon, een zwarte broek en lichte sportschoenen.

Na het afsteken rende hij weg in de richting van de Zeemansstraat. De politie is gebaat bij nog meer beelden. Wie iets heeft gezien of bijvoorbeeld beelden heeft van een deurbelcamera of dashcam kan dat de politie laten weten via het tipformulier of door te bellen met het nummer 0900 – 8844.

Om 22:00 uur spoedden agenten zich naar de speeltuin aan De Locomotief in Koog aan de Zaan. Daar werd na de diefstal van een fatbike een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen dat nu nader wordt onderzocht. Ook daar werd de omgeving afgezet tijdens het sporenonderzoek. De fietsendief is even na zijn daad aangehouden. Het gaat om een zeventienjarige Zaandammer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen