112

Arrestant slaat bijna ramen politiebureau aan gort

Foto: Rawpixel / CC0

Een baldadige en net vrijgelaten man heeft zaterdagochtend vroeg een flink aantal ramen van het politiebureau in Zaandijk bijna aan diggelen geslagen. Het resultaat was dat hij onmiddellijk terug de cel in kon.

De man was in de voorgaande nacht opgepakt na zich te hebben misdragen op de Dam in Zaandam, waar hij een agent wilde aanvallen die echter ‘ongeveer de zwarte band heeft in elke vechtsport die er bestaat’. Hoe dat afliep laat zich raden. De man werd rond 06:00 uur met een bekeuring op zak naar huis gestuurd, maar kwam daar dus niet aan.’Hij moest en zou de gouden armband terugkrijgen die hij nooit gedragen had,’ aldus de politie op Facebook.

‘Zijn armband was naar eigen zeggen liefst 1400 euro waard. Toen wij hem enkele uren later wilde heenzenden met nog een bekeuring voor baldadigheid op zak, was de prijs opeens 2500. Na het horen van deze waanzinnige prijsstijging in slechts enkele uren tijd kunnen wij alleen maar aanraden om in goud te investeren,’ aldus het verslag. ‘De man is uiteindelijk nog enkele uren bij ons gebleven om te ontnuchteren. Wij hopen dat de kater leerzaam is geweest. De armband is op bodycambeelden en door collega’s zelf nooit gezien voor, tijdens en na de aanhouding,’ aldus de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen