112

Oostzaner verdacht van witwassen via zijn autobedrijf

Foto: Pixabay / Alexas Fotos

De Fiod gisteren doorzoekingen gedaan in de woning en het autobedrijf van een 55-jarige inwoner van Oostzaan. De man wordt verdacht van witwassen en het niet tijdig melden van ongebruikelijke transacties.

Tijdens de doorzoeking is onder andere beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en een horloge met een waarde van ruim 100.000 euro. Aanleiding voor het onderzoek waren meldingen aan de Financial Intelligence Unit (FIU) van ongebruikelijke transactie bij het bedrijf. Het vermoeden is dat via allerlei constructies geld wordt witgewassen voor (drugs)criminelen.

Uit onderzoek komt naar voren dat niet alle transacties van dit autobedrijf terug te zien op de zakelijke bankrekeningen. Daarnaast is het onduidelijk of alle transacties betrekking hebben op de handel in auto’s. De verdenking is dat er betalingen met grote contante geldbedragen zijn gedaan en niet zijn gemeld bij de FIU. Eerder kwam verdachte al in beeld toen hij een financiĆ«le constructie aanging met een drugscrimineel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen