112

Zaandijker (18) aangehouden na melding van vuurwapenbezit

Foto: Wikimedia

De politie heeft na een melding van mogelijk vuurwapenbezit gisteravond een achttienjarige Zaandijker aangehouden. Dat wapen is niet gevonden, wel een ploertendooier en een hoeveelheid drugs.

De politie kwam in actie na de melding dat er in een auto iemand met een vuurwapen zou worden bedreigd. Agenten arriveerden in kogelwerende vesten, maar de auto bleek inmiddels te zijn weggereden. Hij werd echter opgespoord in de Dr. Jan Mulderstraat, waar de Zaandijker ‘uit de auto werd gepraat’.

De niet nader gespecificeerde drugs en de ploertendoder die in de auto werden gevonden zijn in beslag genomen en de verdachte is geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Gevechtswapen

Een ploertendoder is een gevechtswapen, vergelijkbaar met een gummiknuppel, dat bestaat uit een flexibele stok. Aan het uiteinde zit nog een zware loden knop, waardoor een hardere slag kan worden toegebracht die zelfs de dood tot gevolg kan hebben. Daarom is het wapen ook verboden in Nederland en in België.

De ploertendoder valt in Nederland onder categorie 1 sub 3 van de Wet wapens en munitie en is onder alle omstandigheden verboden. De gummiknuppel valt in categorie 4 sub 3 en is derhalve toegestaan, hoewel het dragen en het voorhanden hebben op straat wel verboden is.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen