112

Minderjarige Zaandammer opgepakt voor straatroof

Foto: Politie.nl

De politie heeft twee minderjarigen uit Zaandam en Amsterdam opgepakt op verdenking van een straatroof. Daarvan werd gisteren een 30-jarige man uit Hoofddorp het slachtoffer bij het station in zijn woonplaats.

De man had daar rond 18:00 via een verkoopssite een afspraak gemaakt om zijn telefoon te verkopen. Bij aankomst stonden er twee jongens te wachten die de telefoon in eerste instantie rustig bekeken en nog wat vragen stelden. Vervolgens keken ze om zich heen en renden weg met de telefoon als buit. Vanwege het onmiddellijk doorgegeven signalement konden ze snel worden opgespoord en gearresteerd.

Hulpmiddel

De politie raadt mensen die iets willen kopen of verkopen aan om te controleren of er met de (ver)koper negatieve ervaringen zijn geweest. Dat kan via de link Check de (ver)koper. Gezocht kan worden op IBAN-rekeningnummers, e-mailadressen, telefoonnummers of de URL van bijvoorbeeld een webwinkel. Geeft de checkfunctie de uitslag ‘Er zijn over deze partij geen meldingen bekend,’ wees dan nog steeds voorzichtig. Het is geen garantie dat de verkoper een betrouwbare partij is.

Bij een buitenlands IBAN-nummer zal er steeds een melding op uw scherm verschijnen. Het blijkt dat betalingen naar het buitenland in veel gevallen een verhoogd risico met zich meebrengen. Extra voorzichtigheid is hier op zijn plaats. Overigens kunnen mensen geen rechten ontlenen aan de checkfunctie en de eventuele waarschuwing. Ze blijven zelf verantwoordelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen