112

Man in sluis blijkt dakloze Portugees: wie mist hem?

Foto: Politie.nl

De man die gisternamiddag in de Wilhelminasluis belandde is een 36-jarige Portugees zonder woon-of verblijfplaats. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval op de Zaandamse Beatrixbrug. Het slachtoffer is ernstig gewond geraakt aan het gelaat.

Hij viel van de brug met zijn gezicht op een betonnen plaat en vervolgens in het water, laat de politie vandaag weten. De brug was op dat moment geopend voor een passerend schip. Een 34-jarige Zaandammer sprong in het water om de man te redden. Met hulp van omstanders zijn de beide mannen daarna uit het water geholpen. De onder invloed van drank verkerende gewonde is opgenomen in het ziekenhuis; zijn redder hield alleen een nat pak over aan zijn sprong in het Zaanwater.

Beelden en getuigenissen

De politie is nog op zoek naar de verblijfplaats van de man en mensen die hem missen wordt gevraagd contact op te nemen. ‘Het is bekend dat er beelden in omloop zijn van het voorval. De beelden opgenomen vanuit een bus zijn bij de politie bekend. Mocht u beschikken over andere beelden dan komt de politie daarvan graag in het bezit,’ staat ook in het persbericht over de zaak. Ze zijn hier te uploaden. Ook getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken wordt gevraagd dat alsnog te doen door 0900 – 8844 te bellen of zich te melden via het digitale tipformulier.

Reacties

Cookieinstellingen