112

Auto in vlammen opgegaan in Coniferenstraat Zaandam

Foto: Pixabay

Terwijl de onrust onder bewoners van met name Poelenburg over de om zich heen grijpende autobranden toeneemt, was het gisteravond weer eens raak in een andere Zaandamse wijk. In de Coniferenstraat brandde een personenwagen volledig uit.

 

De brandweer was er snel bij, maar kon het voertuig niet meer redden. Voorkomen worden kon wel dat een andere auto ook in vlammen opging. Vandaag doet de politie nader onderzoek naar de vermoedelijke brandstichting. Ondertussen publiceerde het Noordhollans Dagblad een brief van een inwoner aan burgemeester Jan Hamming met de vraag om continu cameratoezicht. ‘Ik merk dat de sfeer in de wijk duidelijk begint te veranderen. Mensen slapen niet meer, worden paranoïde. Je gaat anders naar je medebewoners kijken,’ aldus het schrjven.

Hamming zegt daarop begrip te hebben voor alle stress, machteloosheid, verdriet en boosheid, maar ziet er geen heil in om de wijk vol te hangen met camera’s. Die zijn bedoeld als tijdelijke maatregel in een beperkt gebied waar een probleem speelt. Hij wijst naar de bewoners als ogen en oren van de wijk, maar zegt ook dat de bereidheid om verdachte situaties bij de politie te melden gering is in Poelenburg. Hij wil proberen om daar verandering in te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen