112

Dertienjarige Assendelver mishandelt agent bij arrestatie

Foto: Politie.nl

Een agent is gisteravond dusdanig gewond geraakt bij de aanhouding van een dertienjarige jongen in Assendelft dat hij naar het ziekenhuis moest voor behandeling. De jongen hoort bij een grote groep jongeren die voor overlast zorgen in en rondom het winkelcentrum Kaaikhof.

Een deel van de jongeren reageerde gisteren niet op aanwijzingen van politiemensen en handhavers om weg te gaan en er ontstond een handgemeen waarbij de jeugdige Assendelver werd aangehouden. Die verzette zich daar zo hevig tegen dat de agent voorlopig niet meer in zijn functie inzetbaar is.

Onacceptabel

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Wanneer er sprake is van geweld tegen een agent wordt de aangifte altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geƫist.

Bekend probleem

De jeugdoverlast in en rondom het winkelcentrum is een bekend probleem. De gemeente en politie werken samen om deze problematiek tegen te gaan. Zo is er onlangs beleid van kracht geworden waardoor overlastplegers een tijdelijke verblijfsontzegging kunnen krijgen. Ook wordt er in en rondom het Kaaikhof meer gehandhaafd en gesurveilleerd en gaat er veel aandacht naar preventie.

Reacties

Cookieinstellingen