112

Drank op, veel te hard, geen lerend vermogen: rijbewijs kwijt

Foto:

Een bestuurder die gisteren op de A8 veel te snel langs de politie flitste, meermaals naar andere weggebruikers seinde en de afslag Zaandam-centrum pakte omdat zijn navigatie kapot was en hij de weg naar Purmerend niet wist is even later op de A7 alsnog aangehouden wegens te hard rijden – en dat ook nog eens met een slok op.

De politie had een positie ingenomen langs de A8 ‘wegens de vele meldingen over asociaal rijgedrag’ op die snelweg. Nog voor zij hun controle konden starten, zagen ze de auto van de beginnende bestuurder echter al voorbij razen, maar de snelheid vastleggen lukte op dat moment niet. Toen de man na een kort contact weer onderweg was werd gauw koers gezet naar de A7, omdat ‘het vermoeden direct al was dat deze snelheidsduivel zijn rechtervoet niet in bedwang kon houden’.

Alcohollucht

Dat leverde de tweede staandehouding binnen enkele minuten tijd op, nadat een snelheid van 207 kilometer per uur geregistreerd was. Bovendien werd nu een alcohollucht geroken. Op het bureau bleek waarom: de alcomobilist blies z√≥veel dat hij ook op dat vlak boven de grens van het invorderen van zijn rijbewijs zat. ‘De kater zal groot zijn, evenals de boete en de rijontzegging,’ constateert de politie. Dat geldt niet voor de verstandelijke vermogens, voegen wij daaraan toe.

Reacties

Cookieinstellingen