112

Politie heeft handen vol aan veertienjarige overvallers

Foto: Politie.nl

Het duo dat gistermiddag elektronicawinkel CeX op Gedempte Gracht overviel is veertien jaar uit Zaandam en Assendelft. Het tweetal bedreigde het personeel en ging er met de buit vandoor op een gestolen scooter. Bij het station zagen agenten hen rijden en kwam het tot een achtervolging.

Tijdens de vlucht kwamen de daders ten val, lieten de buit vallen en gingen rennend verder, onder meer door een sloot. Om de overvallers te laten stoppen werd een waarschuwingsschot gelost en ging een agent te water achter een verdachte aan. Toen agenten later één van de verdachten in het vizier kregen ging die er opnieuw vandoor en werd een tweede waarschuwingsschot gelost.

Ook deze tweede verdachte stortte zich echter in een sloot om te ontkomen, zodat opnieuw een agent zich genoodzaakt zag om een schot te lossen. Deze verdachte besloot op dat moment om zich over te geven. In een steeg bij de Dom Helder Camarastraat zagen agenten vervolgens de eerste te water gegane verdachte lopen, die er opnieuw als een speer vandoor ging zodat en er weer waarschuwingsschoten gelost werden. Ook hij gaf de vlucht daarop op en kon worden aangehouden.

Groot gevaar

Volgens teamchef Sherwin Tjin-Asjoe hebben ‘jongens van deze leeftijd werkelijk geen enkel besef wat dit voor de slachtoffers en de politie betekent’. ‘Ze plegen een overval met een (nep) vuurwapen en brengen daarmee zichzelf ook in groot gevaar. Ze slaan op de vlucht en collega’s moeten hun vuurwapen meermaals gebruiken om ze tot stoppen te dwingen. De impact voor de betrokken agenten is groot. Ik ben blij dat de agenten doortastend hebben gehandeld en deze twee tieners hebben aangehouden.’

Reacties

Cookieinstellingen