112

Politie ditmaal te laat na melding van ongeruste buren

Foto: Wikimedia

Konden politiemensen vorige week in Zaandam nog een verwarde, alleenwonende man van in de negentig die zich in zijn woning had verschanst aan zijn familie overdragen, daar kwamen ze ditmaal te laat.

Het adres is niet bekendgemaakt, maar na de melding van een bezorgde buurman werd een overleden man aangetroffen. De buurman had hem al een paar dagen niet meer gezien en ook de overige omwonenden hadden al een aantal dagen niets meer van hem vernomen. Er brandde ’s avonds ook geen licht meer in de woning.

Foute boel

‘Mijn collega en ik wisten eigenlijk al dat het foute boel was,’ schrijft de politie Zaanstreek op haar Facebookpagina. ‘Wij hebben een raam geforceerd om de woning binnen te gaan. We keken elkaar aan en mijn collega zei tegen mij: ‘Ik hou hier echt niet van.’ Hiermee doelde hij op het feit dat wij vermoedelijk iets aan gingen aantreffen wat niet leuk is om te zien. De vraag was alleen: hoe treffen we de persoon aan? En in welke staat is hij of zij?’

Natuurlijke dood

Hulp kwam inderdaad te laat. De man werd gevonden in zijn slaapkamer, waarna de familie op de hoogte werd gebracht. De schouwarts constateerde dat het om een natuurlijk overlijden gaat.

‘Ook dit is politiewerk,’ eindigt het bericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen