112

Huurauto ramt glazen deur van portiek in Wormerveer

Foto: Pexels

Een huurauto is afgelopen nacht achteruit tegen de glazen deur van het portiek van een flat aan de Krokusstraat in Wormerveer aangereden.

Volgens getuigen ging de bestuurder van de wagen er na zijn ongelukkige manoeuvre rennend vandoor. De politie ging naar hem op zoek, maar tijdens het wachten op de takelwagen die de beschadigde auto zou afvoeren kwam een opgewonden 55-jarige inwoner van het dorp verhaal halen. Volgens de politie verstoorde hij daarmee de openbare orde, waarvoor hij werd aangehouden.

Rijbewijs kwijt

Tijdens de fouillering van de verdachte werd daarop de sleutel van de bewuste auto gevonden, maar daarmee geconfonteerd weigerde de recalcitrante man nog steeds mee te werken. Hij is uiteindelijk meegenomen naar het bureau, op verdenking van rijden onder invloed, het verlaten van de plaats van een ongeval, het weigeren van de blaas- en de speekseltest en het verstoren van de openbare orde. Hij is bovendien zijn rijbewijs kwijt.

Verdenking verder uitgebreid

De politie onderzoekt inmiddels ook of de Wormerveerder degene is die afgelopen nacht twee andere glazen puien ramde, en wel de naast elkaar gelegen entreedeuren van Parteon en het OrthoCenter aan de Marktstraat in diens woonplaats. Bovendien is de verdenking gerezen dat de man eerder al met verf een hakenkruis, een jodenster en kwetsende teksten op de muren van de flat aan de Krokusstraat heeft gekalkt.

.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen