112

Auto handhavers in Zaandam beschoten met balletjespistool

Foto: Politie.nl

Twee handhavers van Zaanstad zijn gisteravond rond 22:15 uur met een balletjespistool beschoten op de Drielse Wetering in Zaandam. Ze waren bezig met een surveillance rond hangplekken voor de jeugd.

Bij de Drielse Wetering zagen zij twee personen bij een personenwagen staan en hoorden ze vreemde tikgeluiden op en tegen hun eigen auto. Toen ze goed keken zagen ze dat de mannen beide met een wapen in de handen stonden. Daarop zochten ze een veilig heenkomen op alarmeerden de politie, die de twee mannen van 20 en 23 jaar wist aan te houden. In het voertuig van het tweetal werden meerdere nepgeweren gevonden. Deze zijn in beslag genomen. Het voertuig van de ernstig geschrokken handhavers heeft lakschade.

Aangiftes

De beide handhavers hebben aangifte gedaan. Als een nepvuurwapen niet van echt te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een heus vuurwapen gaat en kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Met een nepvuurwapen rondlopen waarmee iemand bedreigd kan worden is een misdrijf waarvoor een maandenlange gevangenisstraf kan worden opgelegd of een boete die kan oplopen tot meer dan 20.000 euro. Met een goedgekeurd speelgoedwapen voor een dreigende situatie zorgen is een overtreding. De straf die hierop staat is ook hoog: de boete loopt in de duizenden euro’s.

 

Reacties

Cookieinstellingen