Geen plekken meer voor individuele lopers tien Engelse mijl

mei 25 , 3:05 Sport
screenshot 20240524 151954
De Dam tot Damloop is al uitverkocht voor individuele lopers van de tien Engelse Mijl, op zondag 22 september. Het duurde vier weken voor de beschikbare tickets weg waren. Er zijn nog wel startbewijzen beschikbaar voor de Business Run, Damloop by night en de Mini Dam tot Damlopen.
Senior Event Manager Jan Willem Mijderwijk van sportorganisatie Le Champion zegt trots te zijn op de getoonde belangstelling.'Dit bewijst niet alleen de enorme populariteit van ons evenement, maar ook de toewijding en het enthousiasme van de hardlopers die deel willen uitmaken van deze bijzondere ervaring. We kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen en er samen een onvergetelijke editie van te maken.'
Jaarlijks trekt dit hardloopevenement duizenden deelnemers naar de hoofdstad om de uitdaging van de tien Engelse Mijl aan te gaan. Traditioneel starten de deelnemers vanaf de Prins Hendrikkade, vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. Direct daarna volgt de indrukwekkende passage door de IJtunnel. Het hoogtepunt wordt bereikt in Zaandam, waar tienduizenden supporters samenstromen op de Zuiddijk, de Dam en uiteraard bij de finish op de Peperstraat in Zaandam.

Business Run

Hoewel de inschrijvingen voor de individuele lopers zijn gesloten, zijn er nog wel tickets beschikbaar voor de Dam tot Dam Business Run over tien Engelse Mijl. Dit biedt bedrijven en goede doelen de mogelijkheid om samen met collega’s of relaties deel te nemen aan dit sportieve evenement, dit wordt ook wel gezien als het leukste teamuitje van het jaar. De inschrijvingen bij de Dam tot Dam Business Run gaan ook hard. Bedrijven die willen deelnemen, wordt geadviseerd om niet te lang te wachten met inschrijven.

Damloop by night

Een dag eerder, op zaterdagavond 21 september, kunnen 15.000 hardlopers meedoen aan de vijf Engelse Mijl (acht kilometer). Deelnemers aan de Damloop by night lopen in Zaandam met een big smile op het gezicht en genieten maximaal van de vele DJ’s, bandjes én spectaculaire lichtshows onderweg. Vele van hen versieren zichzelf met lichtjes en een leuke outfit en vieren na afloop hun prestatie, tijdens het Dam tot Dam Finish Festival. De inschrijving voor de Damloop by night is sluit op maandag 9 september of eerder wanneer de deelnemerslimiet is behaald.

Lopen voor het goede doel

Individuele lopers die zich nog niet hebben ingeschreven, krijgen een laatste kans om deel te nemen via diverse goede doelen. Deze organisaties hebben nog een beperkt aantal tickets beschikbaar. Door zich via een goed doel aan te melden, kunnen lopers niet alleen deelnemen aan de Dam tot Damloop, maar ook bijdragen aan een maatschappelijk verantwoorde zaak. Fonds Gehandicaptensport is dit jaar als het officiële goede doel verbonden aan het evenement.

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met 80.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Dam tot Damloop houdt Le Champion op zaterdag 21 september de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht voor 14.000 wandelaars en de Damloop by night voor 12.000 hardlopers. Op zondag 22 september staat de Saxo Dam tot Dam FietsClassic op de agenda voor 4.000 fietsers.