Twee toevoegingen aan Saxo Dam tot Dam FietsClassic

Foto: Le Champion

De zestiende editie van de Saxo Dam tot Dam FietsClassic op zondag 22 september wordt uitgebreid met de Ultimate Ride van 200 kilometer. Als opwarmer heeft sportorganisatie Le Champion op vrijdagavond 12 juli een speciale Social Ride, Ladies Only op de agenda gezet, vanuit Amsterdam.

De Saxo Dam tot Dam FietsClassic is een uniek fietsevenement met afstanden van 40, 60, 90, 110 en 160 kilometer en de unieke passage door de IJtunnel. Onderweg is ten noorden van Amsterdam van alles te zien en te beleven: afhankelijk van de afstand die men fietst worden dammen als Zaandam, Obdam, Volendam en Monnickendam aangedaan. Een nieuw concept is de speciale Ladies Ride in juli. Vanuit het Westerpark in Amsterdam wordt in kleine groepjes een rit van 50 kilometer gereden.

Deze laagdrempelige rit is exclusief voor iedere vrouw die veel of weinig fietst, zich comfortabel voelt om in een groep te fietsen of het toch nog een beetje spannend vindt. Bij het inschrijftarief is een drankje op het Westergasterras inbegrepen. Deze avond draait vooral om het gezellig samenzijn en van elkaar leren terwijl er een mooie route gefietst wordt. Het beleven van een fietsevenement, maar dan in kleine vorm.

Ultimate Ride

Voor iedereen die op 22 september toch liever meer uitdaging heeft dan de tot nu toe langste afstand heeft de organisatie de ultieme uitdaging aan de Saxo Dam tot Dam FietsClassic toegevoegd. De Ultimate Ride brengt je van Amsterdam naar Rotterdam en terug, niet alleen langs de dammen van Noord-Holland maar ook langs die van Zuid-Holland.

Het unieke aan deze tocht is dat de deelnemer zelf kiest waar op de route hij start en finisht. Alle deelnemers krijgen de route als GPX-file en fietsen langs unieke highlights zoals de Ringvaart, Rottemeren, Van Brienenoordbrug, Kinderdijk, De Vlist, de Meije en natuurlijk de Amstel. Onderweg zijn speciale verzorgingsposten ingericht bij restaurants waar een appeltaartje, pannenkoek en tosti klaarstaan voor alle klasbakken die de uitdaging van 200 killometer aangaan. De Dam in Amsterdam kan voor deze afstand als start-, finish-, of verzorgingspostlocatie gebruikt worden. Startbewijzen voor alle afstanden zijn hier te reserveren.
.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen