Zwaarste gevallen kunnen weer 'live' van fysiotherapie gebruikmaken

mei 01 2020, 9:05 Bedrijvigheid
fysio
Fysiotherapeuten kunnen weer meer patiënten in de praktijk behandelen nu het RIVM het advies hierover van verschillende beroepsorganisaties heeft goedgekeurd. Voor de veiligheid van zowel de patiënten als de behandelaars nemen de fysiotherapeuten maatregelen wat betreft de inrichting van de praktijkruimten, de hygiëne en persoonlijke bescherming.
'Ik ben blij dat we de weg terug nu kunnen inslaan en dat praktijken weer meer patiënten kunnen gaan behandelen. Met dit advies in de hand kunnen we een grote groep patiënten weer gaan behandelen, die we de laatste maanden noodgedwongen hebben moeten laten wachten,' aldus voorzitter Guido van Woerkom van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Wel zegt hij zich zorgen te maken over de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen. Fysiotherapeuten kunnen voor onder meer mondkapjes aankloppen bij het Regionaal Overleg Acute Zorgketen , maar de beschermingsmiddelen blijven volgens Van Woerkom schaars.
[embed][/embed]
Patiënten met ernstige klachten krijgen voorlopig voorrang op patiënten die ook op afstand behandeld kunnen worden. Het KNGF verwacht door de beperkende coronamaatregelen dat ze minder patiënten kunnen behandelen dan voordat de crisis uitbrak.