Restaurant Gewoon Lekker niet weer open: geen personeel

jul 29 2022, 10:09 Bedrijvigheid
screenshot 20220729 100240
Restaurant Gewoon Lekker aan de Dam in Zaandam gaat niet weer open wegens een gebrek aan personeel. Dat vertelde ondernemer Peter Spruit aan Dagblad Zaanstreek . Zes maanden intensief adverteren op Facebook , Instagram en andere manieren van werving bood geen soelaas.
De inventaris en de goodwill van het restaurant dat in 2016 de deuren opende werden door Spruit al voor 695.000 euro te koop gezet in 2019 , voordat er sprake was van corona en de daarbij horende beperkingen. Hij wilde zijn zaken in Zaandam, Onderdijk en Hoorn toen het liefst samen met het concept van Gewoon Lekker verkopen, maar eventueel ook afzonderlijk. 'Hij begint aan een nog onbekend nieuw avontuur,' schreven wij toen. Inmiddels kwam en ging een epidemie en is alles anders: de vestigingen in Wervershoof en Zaandam zijn momenteel gesloten en die in Heerhugowaard en Hoorn geopend. In september moet de vestiging in Wervershoof weer open gaan. Maar niet die in Zaandam.

Geen mensen te vinden

Daar zijn minimaal 49 tot 50 mensen nodig en die zijn niet te vinden. Spruit tast in het duister over de reden: 'Medewerkers kiezen nu minder voor de horeca, maar voor andere richtingen. Sommigen willen niet meer in de avond of in het weekend werken. Dan hebben we het hardst mensen nodig. Voor corona was er al arbeidskrapte in de horeca, maar dat was vaak wel te overzien. Ik heb geen idee hoe dat proces ineens zo versneld is. Het liefst ging ik morgen weer open, maar ik kan moeilijk op vier plekken tegelijk zijn.'