Slow daten in Wormerveer voor mensen met autisme

apr 16 , 10:14 Actueel
screenshot 20240416 101404
Het Liefdesteam van de Nederlandse Vereniging voor Autisme is de organisator van het evenement Slow daten op zaterdag 11 mei van 13:30 tot 17:00 uur in De Lorzie in Wormerveer, speciaal voor het Autisme Steunpunt Zaanstreek. Voor mensen met autisme kan het vinden van een partner of het opbouwen van vriendschappen een hele uitdaging zijn. Slow daten kan helpen.
Het evenement is een unieke gelegenheid voor mensen met autisme om elkaar op een rustige en ontspannen manier te leren kennen. In een wereld die vaak wordt gedomineerd door snelle ontmoetingen en oppervlakkige communicatie, is Slow daten een uitkomst. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om samen een bordspel te spelen, een wandeling te maken of met elkaar in gesprek te gaan door middel van gesprekskaarten. Dit alles vindt plaats in een veilige en ondersteunende omgeving, waar men zich vrij kan voelen om zichzelf te zijn en authentieke verbindingen aan te gaan.

Aanmelden

'Vooral in een rustige setting nieuwe mensen ontmoeten die net als jij op zoek zijn naar een relatie of vriendschap kan enorm waardevol zijn,' zegt Pascal van IJzendoorn, secretaris van de NVA Noord-Holland. 'We zijn erg blij dat we deze gelegenheid kunnen bieden aan mensen met autisme in onze regio.' Aanmelden
kan tot 25 april via de website van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Inschrijven kost 2,50 euro of vijf euro extra wanneer er door de organisatie een match is gevonden tussen de deelnemers.