Schilderles Haarlemse kunstenaar Bert Maurits bij FluXus

okt 06 2021, 17:14 Actueel
screenshot 20211006 170644
De Haarlemse kunstschilder en docent schilderkunst Bert Maurits geeft sinds kort zijn workshops ook in Zaandam, elke donderdagmiddag bij FluXus in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde. Er wordt gewerkt met acrylverf en er zijn nog enkele plekken vrij.
Bert Maurits studeerde af aan de Haagse kunstacademie met als specialisatie tekenen en schilderen. Hij werkt gestaag aan een groeiend oeuvre, waarmee hij regelmatig in de regio maar ook landelijk exposeert. 'Het goede nieuws is dat ik in Zaandam nog plek heb. Zet je fantasieën op doek en laat die creatieve geest los.' De onderwerpen variëren van stillevens en landschappen tot portretten.

Voor beginners en gevorderden

Zowel beginnende als gevorderde schilders zijn op hun plek in de cursus van Maurits: 'Deze workshops zijn niet alleen een mooi vertrekpunt om te gaan schilderen, ze helpen je ook op weg om je eigen stijl te ontwikkelen. Verder wordt er veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de kunst, de verschillende stromingen en leer je nieuwe technieken. Dus aarzel niet, laat die kwasten maar rammelen en schrijf je in. Twijfel je nog? Doe dan mee met een (gratis) proefles.' Aanmelden kan kan hier ; de cursus kost vijftien euro per keer.