Rosa wil weten of de gemeente reacties via Facebook censureert

mrt 08 2018, 16:19 Actueel
censuur
Rosa wil vanavond van het college weten wat het beleid is met betrekking tot het verwijderen van reacties op de gemeentelijke Facebookpagina.
Bij de partij borrelden vragen op naar aanleiding van een gemeentelijke post over het Cultuurcluster . Het bericht leidt naar de website van Zaanstad, waar antwoord wordt gegeven op een aantal vragen en stellingen omtrent het cultuurverzamelgebouw. Dat die antwoorden ‘niet objectief’ zijn, laat Rosa maar even zo: ‘Urgenter namelijk vinden wij dit: de reacties op de Facebookpost worden gemodereerd door de gemeente Zaanstad.’

Reacties van tegenstanders

Op een openbare facebookpagina van een gemeentelijke overheid zou iedereen moeten kunnen reageren, met welke mening dan ook, volgens Rosa. Dat blijkt niet zo te zijn. ‘Er zijn van meerdere personen reacties verwijderd. Reacties van personen die tegen de komst van het Cultuurcluster zijn. Het zijn geen beledigende reacties en er wordt niet gescholden. Betreffende reacties zijn ook niet beantwoord door de gemeente Zaanstad, zoals zij bij andere reacties wel keurig deden.’
[embed][/embed]
Rosa wil vanavond in het Zaanstad Beraad opheldering over de volgende punten:
  • Wat is het beleid omtrent het modereren van reacties op de Facebookpagina van de gemeente Zaanstad? Volgen de moderators een bepaald protocol? Zo ja: welk protocol?
  • Bent u, net als ons, van mening dat er vrijheid van meningsuiting bestaat als het gaat om het reageren op berichten van de gemeente Zaanstad?
  • Waarom worden hier reacties weggehaald?