Oud-wethouder plots middelpunt klokkenluidersaffaire

jan 30 2019, 8:54 Actueel
straat
Oud-wethouder Dennis Straat (VVD) is als Gedeputeerde van de provincie Utrecht opeens een van de hoofdrolspelers in een klokkenluidersaffaire. Terwijl hij vanwege zijn voortvarende optreden in het betreffende dossier zelfs genomineerd was als Beste Bestuurder van 2018: de bouw van de Uithoflijn in de provinciehoofdstad.
A fgelopen weekend gaf een betrokkene in het AD Utrechts Nieuwsblad openheid van zaken over financiële misstanden rondom de Uithoflijn. Straat overweegt nu aangifte tegen deze man te doen wegens smaad. Volgens de klokkenluider is zo’n tien miljoen euro die de provincie en de gemeente Utrecht aan aannemer BAM betaalden niet goed onderbouwd en was provinciaal topambtenaar Rob Brugts, die eerde r bij het bouwbedrijf werkte, daar verantwoordelijk voor .
[embed][/embed]

Onderzoek

A ccountantsbureau EY doet al maanden onderzoek naar de ‘verdwenen’ miljoenen en wil de jaarrekening van de provincie niet goedkeuren tot de zaak geheel is uitgeplozen. Straat ontkent dat er ‘onrechtmatige betalingen’ zijn geweest; de gemeenteraad van Utrecht is in rep en roer .
[embed][/embed]
Straat kwam vorige week nog in het Zaanse nieuws omdat hij de nieuwe voorzitter van de Stichting Monet in Zaandam wordt.