Ook huurders krijgen bon voor duurzame ingrepen

apr 01 2021, 13:47 Actueel
screenshot 20210401 134434
Niet alleen huiseigenaren maar ook huurders krijgen van Zaanstad een waardebon om duurzamer te kunnen wonen. Het Rijk maakt er 1.022.986 euro voor over via de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen . De eigenaren krijgen hun bon ter waarde van 70 euro deze week al toegestuurd; huurders moeten nog even wachten.
Wethouder Songül Mutluer is blij met het geld uit Den Haag: 'Het was al mooi dat we subsidie kregen om particuliere eigenaren te ondersteunen, maar het is heel fijn dat onze aanvraag is toegekend om ook huurders te helpen. Want voor huurders geldt natuurlijk ook dat je hen wilt helpen met een lagere energierekening, zeker in deze tijd. Dit is ook in lijn met de ambities en afspraken die we hebben met de woningcorporaties. Door samen op te trekken, kunnen we meer inwoners bereiken, ondersteunen en bewust maken van de noodzaak en de voordelen om energie te besparen,' laat ze in een persbericht weten.

Warmtescan

De bonnen die er nu aanlomen kunnen worden besteed aan energiebesparende producten zoals radiatorfolie, Led-lampen en tochtstrips en het is ook mogelijk om een warmtescan van het huis te laten maken. Na verzilvering van de waardebon maken mensen die dit willen kans op een extra waardebon van 500 euro voor grote energiebesparende maatregelen, zoals dubbel glas of gevelisolatie. In totaal worden maximaal 250 bonnen van 500 euro verloot. Wat u met uw bon kunt aanschaffen en hoe is hier te zien .

Corporaties

De Zaanse woningcorporaties zetten zich ervoor in om in vier jaar tijd 2500 woningen gereed te maken voor de energietransitie. Tegelijkertijd worden steeds meer woningen voorzien van zonnepanelen en is er het project Opgewekt wonen . Maar huurders kunnen ook zelf een verschil maken door zich meer bewust te zijn van het eigen energieverbruik. Duurzame energiewinning en energiebesparing gaan hand in hand door aanpassingen in de woning en in het woongedrag, zegt directeur Harry Platte van Parteon. Ook hij is in zijn nopjes met de subsidie voor energiebesparing.