Gratis waardebon voor hele prijzige Led-lampen

apr 08 2021, 11:26 Actueel
screenshot 20210408 112302
Wie wordt er nu eigenlijk beter van de waardebon van 70 euro voor energiebesparende aankopen die alle huiseigenaren van de gemeente hebben gekregen, vraagt Democratisch Zaanstad zich af. De inwoners - in een later stadium ook de huurders - of de webshop die de producten verkoopt?
Op 30 maart stuurde wethouder Songül Mutluer alle inwoners met een eigen woning een brief met daarbij ook de waardebon. 'In de al niet erg toegangelijke webshop zijn Led-lampen te bestellen voor 9,99 euro per stuk. Action rekent voor een vergelijkbaar model 2,59 euro,' schrijft een verontwaardigde Jos Kerkhoven nu namens DZ in schrijftelijke vragen aan het college. 'Neemt de uitvoerende organisatie haar verdienmodel met ‘winstuitjewoning.nl’ niet een beetje té letterlijk en draait de gemeente op voor dit verschil in prijs?'
screenshot 20210408 111554

Voor de gek gehouden

Hij constateert dat in ieder geval iemand veel geld aan de actie verdient, maar dat de inwoners voor de gek gehouden worden. In elk geval lijkt de aanschaf van zuinige lampen Kerkhoven geen goed idee: 'Bent u het met ons eens dat inwoners financieel beter af zijn wanneer ze deze waardebon niet inleveren voor de aankoop van Led-lampen?' Hij vermoedt dat de organisatie ‘winstuitjewoning.nl’ 'gewoon een commerciële partij' is en vraagt zich of hoeveel geld van de gemeente daar wordt binnengehaald. Zaanstad gebruikt een subsidie van 1.766.159 euro van het Rijk om de huiseigenaren de waardebon voor onder meer radiatorfolie, Led-lampen en tochtstrips te kunnen geven.