Radioprogramma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' vanuit Zaandam

05 jul , 12:43 Actueel
screenshot 20240705 121653
Annemieke van der Togt
Het radioprogramma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondag uit vanuit buurthuis De Kolk in Zaandam. De presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij leggen in het programma op NPO Radio 1 Zaanse kwesties onder het vergrootglas.
Zo wordt de unieke aanpak van malafide glazenwassers met een lokale vergunningplicht besproken en legt wethouder van Financiën Stephanie Onclin nog maar eens uit wat het in 2026 opdoemende ravijnjaar inhoudt. Kort samengevat: de gemeenten moeten het vanaf dat jaar met drie miljard euro minder doen. Als die bezuiniging doorgaat, verwacht de wethouder 'pijnlijke' bezuinigingen. Jeannie Zuiderwijk was het slachtoffer van partnergeweld en verwerkte haar ervaringen in de theatervoorstelling Another Day in Paradise. De Westzaanse Ingrid Jahn trekt haar idee voor een Zaans geurmuseum uit de mottenballen en redacteur Els Knaapen houdt een pleidooi voor een straatnaam voor Olympisch zwemkampioen Ada Kok in de gemeente.

De Kift

Ook bespreken de twee presentatoren het boek Vinexvrouwen van wijlen Naima El Bezaz
. Zij baseerde haar bestseller op de Zaandamse vinexwijk Westerwatering waar zij woonde en waar meer gebeurde dan je van zo’n slaperige wijk zou verwachten. De veelkoppige Zaanse fanfarepunkband De Kift verzorgt de livemuziek, volgens het voorlopige draaiboek. De onderwerpen kunnen nog veranderen. Publiek is van harte welkom aan de Klampersstraat 1 om de uitzending op 7 juli bij te wonen. Inloop van 18:30 tot 19:00 uur; de radio-uitzending is van 19:00 tot 21:00 uur en is ook te volgen bij BNN/Vara op NPO Radio 1 en nporadio1.nl