Lintje voor Wormerveers taalmaatje Menso Havenga

Foto: Gemeente Zaanstad

Locoburgemeester René Tuijn heeft gisteren in Wormerveer Menso Havenga een koninklijke onderscheiding opgespeld. De gewaardeerde medewerker van Taalcafé de Sluis is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. .

Vijf jaar geleden stapte Havenga bij de Lorzie naar binnen om ‘een lesje mee te maken’ en sindsdien is hij een vaste waarde voor het Taalcafé. Iedere week was hij vier dagdelen aanwezig als taalmaatje en nu neemt hij afscheid als secretaris van het Taalcafé: op 80-jarige leeftijd gaat hij het wat rustiger aandoen. Hij blijft echter actief als taalmaatje.
Wat Havenga betreft bleef zijn inbreng niet beperkt tot het leren van de taal. Hij hielp ook met sollicitaties, bij het zoeken naar woonruimte of het regelen van vervoer voor een ziekenhuisbezoek.

In de jaren 70 en 80 was Havenga daarnaast wedstrijdsecretaris bij voetbalvereniging PSZ en in de jaren 80 en 90 was hij acht jaar voorzitter van de PvdA in Wormerveer. In de jaren 90 heeft hij als scheidsrechter gefloten bij WFC (het huidige Fortuna) en hij was vijftien jaar lang bestuursvoorzitter van de Abvakabo-afdeling Purmerend en later Lokaal FNV Zaanstreek – Waterland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen