Facebook slikt onze berichten in en wij zinnen op een list

Foto: PxHere / MattysFlicks

Collega’s in andere plaatsen hebben er last van, maar Facebook lijkt nu wel een heleboel pijlen op Zaanstad.nieuws gericht te hebben. Vorige week verdween een volstrekt onschuldige aankondiging van een boekenmarkt in Wormerveer; vandaag volgden het overhevelen van het wegbeheer naar Wormerland en de open dagen bij Imkerij Guisveld.

‘Schendingen van de richtlijnen voor de community’ zijn volgens het gezichtsloze Facebook de boosdoener. ‘Als inhoud op een pagina in strijd is met onze richtlijnen voor de community, kan de pagina risico lopen op beperkingen.’ Om daaronder meteen te vervolgen met het goede nieuws: ‘Geen schendingen om weer te geven.’ De verwijderde berichten komen er echter niet mee terug en de boekenmarkt van en voor de Kledingbank verdween bij een nieuwe plaatsing opnieuw, die keer zonder een nadere toelichting van de mediakolos. Het is om gek van de worden: Facebook doet wat hem goeddunkt en er is verder geen contact over mogelijk. Een techbedrijf dat zich bemoeit met de inhoud van kranten. Het is te gek voor woorden.

List

Natuurlijk schrijven wij onze berichten in eerste instantie voor de nieuwssite en daar blijven ze ook gewoon te lezen. Maar we hechten ook aan Facebook: we hebben er veel trouwe lezers en mensen kunnen berichten gemakkelijk delen. Maar op deze manier is het niet leuk meer, vooral vanwege de machteloosheid die je als gebruiker in de gordijnen jaagt. We broeden daarom nu op een list. Gaat dit zo door, dan overwegen we een rubriekje met verloren berichten die we er dan in een link achter zetten. Net zoals in de aanhef van deze boodschap. Wie Facebook er op een andere manier onder heeft gekregen en die kennis wil delen wordt met open armen ontvangen in onze mailbox: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen