Imkerij Guisveld weer van de partij op open dagen in juli

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging houdt op zaterdag 13 en zondag 14 juli samen met lokale NBV-afdelingen en individuele leden weer de Landelijke Open Imkerijdagen. Hier is Imkerij Guisveld aan het Frans Marspad in Wormerveer weer van de partij. Mensen kunnen er op beide dagen terecht van 10:00 tot 16:00 uur.

Er os die dagen bij Imkerij Guisveld een observatiekast te zien en er zijn diverse imkerbenodigdheden aanwezig, met uitleg van cursisten van de NBV-opleiding Leraar Imkeren. Kinderen kunnen kaarsjes rollen en er is uiteraard een honingproeverij. Tijdens de imkerijdagen bezoeken geïnteresseerden van jong tot oud de bijenstand en luisteren naar het wonderbaarlijke verhaal van de honingbij en haar omgeving. Allemaal onder begeleiding van enthousiaste bijenhouders.

Leerzaam

Daarnaast is het ook leerzaam voor iedereen, want de bijenhouders vertellen graag over het belang van bijen voor onze ecosystemen en voedselvoorziening. Het doel van alle deelnemers is om bezoekers kennis te laten maken met de fascinerende wereld van bijen. Het bijenvolk is een complex sociaal systeem met soms wel meer dan 60.000 dieren. Het bijenvolk bestaat voor het grootste gedeelte uit werksters (vrouwtjesbijen). Zij hebben allemaal verschillende taken zoals het verzorgen van de jonge bijtjes, het verwerken van nectar tot honing, het maken van bijenraat én het verdedigen van het volk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen