Florerend Zaankanters voor Elkaar viert jubileum

Foto: Gemeente Zaanstad

Het vrijwilligersplatform Zaankanters voor Elkaar dat dit jaar tien jaar bestaat floreert. Vorig jaar werden 4428 matches tussen vrijwilligers en organisaties gerealiseerd die goed zijn voor 76.813 uur vrijwillige inzet. In tien jaar tijd ging het om 32.543 matches.

Organisaties en inwoners kunnen bij het platform een verzoek doen voor vrijwilligers en Zaankanters voor Elkaar gaat dan aan de slag om iemand te vinden die dat werk wil oppakken. Omgekeerd kan ook: een vrijwilliger die een plek zoekt. De organisatie wordt gewaardeerd met een 7,3. Wethouder voor Actief Burgerschap Harrie van der Laan is ‘enorm trots op alle Zaanse vrijwilligers die zich in inzetten voor de samenleving’. ‘Zonder hen zou de samenleving tot stilstand komen. Ik ben heel blij dat Zaankanters voor Elkaar nu zelfs meer vrijwilligers weet te matchen dan voor corona. Tijdens de epidemie liep het aantal vrijwilligers enorm terug. Zaankanters voor Elkaar is erin geslaagd om heel snel uit dat dal te klimmen. Dat is erg knap.’

Offline

De landelijke vrijwilligersorganisatie NL Voor Elkaar heeft voor het tienjarig bestaan haar waardering uitgesproken voor de resultaten van Zaankanters voor Elkaar. Vooral voor de ondersteuning van de zogenaamde ‘warme’ bemiddeling waarbij Zaankanters voor Elkaar inwoners offline ondersteunt. Het gaat dan om inwoners die vrijwilligerswerk willen doen en die geen internet hebben of niet met de computer kunnen omgaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen