Leerlingen Zuiderzee College duiken in een nieuwe wereld

Foto: Sectorinstituut Transport en Logistiek

De jeugd de wereld van de transport- en logistieke sector laten ontdekken is de missie van het Sectorinstituut Transport en Logistiek, dat met de Load & Road Experience een innovatief programma voor VMBO-scholen heeft ontworpen. Tweede- en derdejaars leerlingen van het Zuiderzee College in Zaandam maakten er al kennis mee.


Load & Road wordt ingezet in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding op scholen. Het doel daarvan is om leerlingen meer zicht te geven op hun kwaliteiten, interesses en mogelijkheden, zodat ze beter inzicht in beroepsmogelijkheden krijgen en worden geholpen bij het kiezen van een passende vervolgopleiding. Load & Road van het Sectorinstituut Transport en Logistiek is ‘een 90 minuten durende experience boordevol informatie, activiteiten en plezier’. Leerlingen worden ondergedompeld in interactieve spellen en doe-opdrachten die hen laten kennismaken met de wereld van vrachtwagens en distributie.

‘Ontdekken door te doen!’ is de nadrukkelijke boodschap van deze ervaring die leerlingen helpt bij hun beroepsoriëntatie. Specifieke uitdagingen zoals rijden, docken, vastkoppelen, inpakken, beladen, bevestigen en plannen worden met games aangeboden als praktijksituaties in de transport- en logistieke sector. Zo kunnen leerlingen op een speelse manier een beeld krijgen van de beroepsmogelijkheden in transport en logistiek. Er is geen voorbereiding van de docent nodig, begeleiders nemen de leerlingen mee in de spellen die perfect aansluiten op de belevingswereld van VMBO-leerlingen. De leerlingen van het Zuiderzee College waren heel enthousiast over deze ervaring, laat de organisatie weten. Scholen kunnen het lesprogramma bij het ectorinstituut Transport en Logistiek aanvragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen