Workshop ‘Ontwerp de toekomst in één dag’ bij Babel

Foto: Urhahn | stedenbouw en strategie

Het Zaans architectuurplatform Babel besteedt het hele jaar uitgebreid aandacht aan 50 jaar Zaanstad, met terugblikken en toekomstvisioenen. Hoe kunnen de gebouwde openbare ruimte en het landschap de toekomst ondersteunen of er misschien wel weerstand tegen bieden?

Babel daagt studenten en jonge professionals uit om te verbeelden hoe bepaalde functies in onze samenleving zich in de komende jaren zullen ontwikkelen en welke architectonische, stedenbouwkundige en/of landschappelijke vormen hieraan gegeven kunnen worden. Op zaterdag 14 september is er een workshop ‘Ontwerp de toekomst van Zaanstad in één dag’ op het Hembrugterrein. De uitdaging zal zijn om ver vooruit te kijken in breed samengestelde werkgroepen. Deelname is gratis en de voertaal is Engels. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus snel aanmelden is verstandig. De resultaten worden gepresenteerd tijdens het Babel Festival op 5 oktober.

Drie sprekers

Om de deelnemers optimaal te inspireren, delen drie sprekers in de ochtend hun toekomstvisie. Vervolgens gaan de deelnemers in een informele setting met architect Wouter Pocornie, Elma van Boxel (Zones Urbaines Sensibles) en Ton Venhoeven (Venhoeven CS) in debat. Daarna verdiepen de deelnemers zich in één van vijf maatschappelijke thema’s: onderwijs, zorg, zingeving, lokaal bestuur en wonen. Er wordt 50 jaar teruggekeken naar de functie en het ontwerp van bijvoorbeeld een ziekenhuis, de huidige situatie wordt geanalyseerd, en het team wordt uitgedaagd om een visie te ontwikkelen voor de functie en het ontwerp over 50 jaar. Ze ontvangen input van deskundigen op het betreffende thema en toegang tot archiefmateriaal.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen