Hele dag geen treinverkeer van en naar Amsterdam CS

Foto: Wikimedia / Marianne Cornelissen-Kuyt

De volgende fase van de verbouwing en renovatie van station Amsterdam Centraal is aanstaande. Vandaag kunnen er de hele dag geen treinen rijden van, naar en via het station en morgen en maandag 1 juli zijn er de hele dag maar zeer beperkt treinen tussen Amsterdam Centraal en Sloterdijk, wat vooral gevolgen heeft voor reizigers op het traject Amsterdam Centraal – Zaandam.

Reizigers maken dan gebruik van omreisroutes, wat extra overstappen betekent of een deel van de reis afleggen met bus of metro. Dit kan met een NS-vervoerbewijs. Reizigers moeten daarbij rekening houden met extra reistijd. Vandaag zijn de sporen 14 en 15 uit dienst gegaan. Aannemer Dura Vermeer gaat ze weghalen en vervolgens in juli starten met het demonteren van de eerste spoorbrug aan de Oostkant van het station. Ook wordt de bovenleiding op bepaalde punten aangepast. Van 2 tot en met 5 juli volgt Strukton met het indrukken van de damwanden voor de bouw van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling aan de oostkant van het station.

Sluiting reizigerstunnel

Dit betekent dat de sporen 14 en 15 maandenlang niet beschikbaar zijn voor treinverkeer. Als gevolg hiervan heeft ProRail ook een groot deel van de Oostelijke reizigerstunnel aan de IJ-zijde van het station afgesloten. De grootschalige werkzaamheden hebben behoorlijke impact op looproutes van reizigers en in de dienstregeling van de treinen. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. De reden voor de verbouwing is dat naar verwachting het aantal treinreizigers op Amsterdam Centraal zal stijgen van 200.000 naar 275.000 per dag in 2030. Ook voor het goederenvervoer komt meer ruimte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen