Acht ‘compacte woningen’ te koop aan historisch pad

Foto: NieuwwonenZaanstreek

Aan het Loodwitmolenpad in Koog aan de Zaan zijn acht nieuwe gezinswoningen in de verkoop gegaan. De prijzen variëren van 399.500 tot 435.000 euro, vrij op naam. Daarvoor krijgt de kopen 67 vierkante meter woonoppervlak, met twee slaapkamers. Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven.

Wie een kaart legt over de Zaanstreek van vóór de industriële revolutie herkent aan weerszijden van de Zaan een structuur van dwarspaden. Als een kam, waarvan de tanden meestal leiden naar een molen of naar de buitengebieden. Langs de paden ontstond bebouwing om het groeiende aantal Zaanse gezinnen te huisvesten. Toen de molens verdwenen, verwaterde ook kamstructuur van de historische Zaankaart. Slechts een bescheiden aantal historische paden zijn overgebleven, waaronder het Loodwitmolenpad in Koog.

Het terrein rond de huizen wordt benut voor een gezamenlijke fietsenberging en zes bij te kopen parkeerplaatsen. Hoge bomen, lage heesters, borders en gazons moeten er de beleving van natuur geven. Het Loodwitmolenpad is een zijpad van de Raadhuisstraat en de plek waar straks gewoond wordt werd eerst ingenomen door onder meer de werkplaats was van de vermaarde tweewielerhandel Moos.  ‘Deze compacte woningen zijn qua uitvoering, indeling én budget bestemd voor met name startende stellen, jonge gezinnen en fitte doorstromers. De vier tussenwoningen en twee hoekwoningen beschikken over een achtertuin op het zuiden. Weliswaar bescheiden, maar daardoor heerlijk overzichtelijk, gemakkelijk te onderhouden en toch ruim voldoende om van het buiten zijn te genieten. De tweekappers hebben óók een voortuin. Want gezellig wonen aan een winkelstraat is één, privacy is óók belangrijk,’ aldus de verkoper .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen