112

Voor tien miljoen aan heroïne bestemd voor Zaandam vernietigd

Foto: Openbaar Ministerie

De politie heeft afgelopen woensdag in Zaandam vier mensen aangehouden na de vondst van 341,5 kilo heroïne. De drugs waren verwerkt in een deklading jurkjes. De heroïne met een straatwaarde van zo’n tien miljoen euro was eerder al verwijderd, waarna de schone kleding is afgeleverd bij een loods.

De heroïne werd vorige week aangetroffen bij een reguliere douanecontrole van een container in de Rotterdamse haven. De container met de lading die vermoedelijk afkomstig was uit Afghanistan is vanuit Dubai naar Nederland vervoerd. Omdat de container bestemd was voor een bedrijf in het Westelijk Havengebied in Amsterdam werd een gecontroleerde aflevering georganiseerd. Woensdag werden ze door een transportbedrijf in Zaandam bezorgd.

Achtervolging

Bij die loods zijn direct twee personen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Amsterdam van 28 en 30 jaar. Een 33-jarige man uit Zaandam en een 43-jarige ongewenste vreemdeling konden na een korte achtervolging ook worden gearresteerd. De twee zouden tijdens de achtervolging meerdere verkeersovertredingen hebben begaan. De vier verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten veertien dagen langer vast. nDe drugs zijn gecontroleerd in rook opgegaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen