Sporthal Zaanstad-Zuid in foto’s

Foto: Faam Architecten / Daan Dijkmeijer

Architectenweb plaatste op zijn website een mooie fotoreportage van de nieuwe NOC*NSF Sporthal Zaanstad-Zuid in Poelenburg, aan De Weer. De hal is een ontwerp van architectenbureau FAAM.

De sporthal heeft drie zaaldelen en zal overdag worden gebruikt door de naastgelegen scholen Pascal-Zuid en De Faam. De entree ligt die overdag wordt gebruikt ligt dan ook direct aan het schoolplein. In de avonduren en in het weekeinde wordt de sporthal gebruikt door sport- en buurtverenigingen, die ook kunnen profiteren van de horeca-afdeling met dakterrassen, de vergaderruimte en de tribune voor 200 toeschouwers. De avondentree is naar De Weer gericht.

 

De verandering in het gebruik tussen dag en avond is de basis van het concept. De horeca, wachtruimte en delen van de sporthal zijn ook naar de straat en het park geopend, zodat de interne activiteiten zichtbaar worden voor de buurt en in sociale zin bijdragen aan de leefbaarheid.

 

 

Sporthal Zaanstad-Zuid beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Hij is uitgerust met alle gangbare spel- en sportmaterialen en wordt al regelmatig gehuurd voor sportdagen, wedstrijden en toernooien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen