Lente Experience trok ruim 1500 deelnemers

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

Ruim 1500 kinderen vanaf zes jaar hebben in de meivakantie meegedaan aan de Zaanse Lente Experience met sport, cultuur en lifestyle activiteiten. Samen met twaalf basisscholen organiseerde het Sportbedrijf Zaanstad een week eerder sportieve koningsspelen.

Waar in voorgaande jaren de kinderen voor de koningsspelen werden uitgenodigd op sportparken, was dit jaar in verband met corona de school zelf het evenemententerrein. Sportverenigingen bezochten ze en maakten er een sportief oranjefeest van, in de hoop bij de kinderen interesse te wekken en nieuwe leden te werven. De Zaanse Lente Experience had plaats op zeven buitenlocaties. Het weer werkte niet mee, maar dat bleek de deelnemers van zes tot en met 17 jaar niet af te schrikken.

Zomer in voorbereiding

Beleven, bewegen, ontdekken en genieten staat centraal tijdens de Zaanse Experience. Afgelopen jaar werd begonnen met de Zaanse Zomer Experience om kinderen ondanks de coronamaatregelen en de gevolgen hiervan toch een leuke vakantie te bieden. Vanwege het succes en de aanhoudende maatregelen is het evenement in de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie voortgezet en staat de volgende ook alweer op stapel.

Bijdragen deze zomer?

Het Sportbedrijf gaat nu verder met de reguliere jeugdsportactiviteiten, zoals sportbuurtwerk, ZaansFit en Poelenburg in Beweging. Informatie over de gratis activiteiten die voor kinderen en jongeren worden opgezet is hier te lezen. Momenteel wordt ook hard gewerkt aan een afwisselend programma voor de tweede Zaanse Zomer Experience. Organisaties en verenigingen die daaraan deze zomer willen bijdragen kunnen contact opnemen met [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen