ZVV Zaandijk moet zelf parkeerproblemen oplossen

Foto: Google Street View

Wethouder Gerard Slegers van Sport ziet geen taak voor de gemeente weggelegd wat betreft het oplossen van de parkeerproblemen bij de velden van ZVV Zaandijk. Hij onderschrijft het belang van een goede bereikbaarheid van sportvoorzieningen om zo de drempel laag te houden, maar ziet letterlijk geen ruimte om een helpende hand toe te steken.

Dat is het antwoord van Slegers op vragen van de PvdA. De grond van de gemeente in de directe omgeving van Sportpark Schanszicht is schaars: alleen de Diederik Sonoyweg en de voetbalclub liggen op gemeentegrond. ‘Er zijn bedrijven en verenigingen in de buurt die parkeerplaatsen op eigen grond hebben. Deze parkeerplaatsen kunnen mogelijk gebruikt worden door bezoekers van de voetbalclub. Het is aan de voetbalclub om het initiatief te nemen tot oplossingen via afspraken voor gedeeld gebruik met private eigenaars,’ schrijft de wethouder. ZVV probeert zelf al van alles om bezoekers – en dan vooral de aanhang van van ver komende tegenstanders – te faciliteren, maar loopt er tegenaan dat de fysieke ruimte te beperkt is.

Eigen verantwoordelijkheid

‘Het is goed om te zien dat de voetbalclub zelf ook zoekt naar alternatieven,’ aldus Slegers, en dat moet ZVV vooral ook blijven doen. Aan eventuele voorstellen om tot een oplossing te komen ‘doet de gemeente graag mee,’ maar het initiatief ligt bij de vereniging. Zaanstad gaat dus niet, zoals de PvdA had gevraagd met de club, de omliggende bedrijven en Stichting de Zaanse Schans in gesprek over een gezamenlijk plan van aanpak voor de parkeerproblematiek.

Reacties